Trekker Flexibele Zadels

Ga mee met de beweging van je paard, met dit uiterst comfortabel zadel, met verstelbare boom, met vertselbare zit van 16,5 inch naar 18 inch, met aanpasbare kussens voor een optimale drukverdeling van het ruitergewicht, ontworpen in samenwerking met een disciplinaire team. Zeer geschikt voor paarden met een korte en moeilijk rug.

Verstelbare panelen

Een boomzadel heeft kussens die op een vaste breedte gefixeerd zijn en dus ook meteen correct aangemeten moet zijn aan de rug en de wervels van je paard. Een vuistregel bij een boomzadel is dat er een hand tussen het zadel en de schoft moet kunnen.

Omdat het hele zadel flexibel is, mag het Trekker zadel iets dichter tegen de rug van het paard komen omdat het zadels als het ware helemaal rond het paard gevormd wordt.

Uiteraard mag de pommel het gebied rond de schoft niet knellen! Hou dus enkele vingers vrij tussen de pommel en de schoft.

Sommige, zeker koudbloedpaarden, hebben wat bredere werveluitsteeksels en kunnen er baat bij hebben dat je de kussens ietsje verder uit elkaar bevestigt.

Ook dat kan je allemaal aanpassen aan de vorm van je paard!

De lengte van de panelen is ook belangrijk!

Niettegenstaande de Trekker zeer geschikt is voor paarden met een korte rug kunnen we onder het zadel nog kortere panelen, of kussens, plaatsen, voor paarden met een extreem korte rug. Meestal volstaan de kussens met een lengte van 45.5 cm maar ook 42.5 cm is mogelijk.

Kijk in ieder geval na of het zadel niet voorbij de 18de rib komt.

Hoe weet je dat?

Dat voel je! Ga langs de flank van je paard met je hand en voel tot waar de laatste rib zit. Die volg je tot boven, waar de rib aan de ruggenwervel vast zit. Dat is de T18 spot. Voorbij dat punt mag je zadel geen druk zetten op de rug van je paard. Opgelet, zeker niet bij boomzadels maar bij deze semi-boomloze zadels van Trekker màg je zadel wel iéts voorbij dit punt komen, zolang je er niet bovenop zit natuurlijk.

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Trekker Flexibele Zadels

Thema door Anders Norén